Slaags - Roman - Marxplaats

Marxplaats.nl
Marxplaats.nl
Ga naar de inhoud

Slaags - Roman

Roman
'Machteld is dood'. Tijdens een strandwandeling probeert Paul de betekenis van die zin te doorgronden. Hij weet wat de zin betekent, maar het doet hem niets. Zijn vriendin is op mysterieuze wijze om het leven gekomen, maar hij voelt geen pijn of verdriet. Komt het omdat hij niet van haar hield, was hun relatie te vanzelfsprekend geworden? Week hun seksuele voorkeur te veel van elkaar af, of hield hij toch meer van Barbara? In 'Slaags' gaat dertiger Paul op zoek naar zijn eigen verdriet en blikt terug op twee├źntwintig jaar met zijn voormalig buurmeisje Machteld. Op zoek ook naar het hoe en waarom van haar dood.
Uit de pers:
"Een spannende, vlot leesbare roman, over de bizarre ontwikkeling van een jeugdliefde." (Weekend Vechtstreek)
 
"Een makkelijk leesbaar verhaal, met een vaak verrassende woordkeus." (De Nederlandse Bibliotheek Dienst)

"Het is een lekker boek om door te komen. Met tegen het einde toch wel een heel bijzondere wending. Een aanrader."  (Babette Alma, radiopresentator)
 
"Uitstekende opbouw, mooie metaforen, prettig taalgebruik." (Bol.com)
"Er is nog geen stuk geslagen, als ik besluit tot wat vuurwerk. Ik strek mijn hand en pak de zwarte dame. Machteld! Plotseling zit ze midden in mijn hoofd, staat ze op mijn netvlies gebrand en hoor ik zelfs haar stem. Machteld! Ik schud mijn hoofd. De zwarte dame zweeft boven het bord. Nogmaals schud ik mijn hoofd. Vreemd is dat, even snel als ze kwam vertrekt ze weer uit mijn gedachten. Ik plant de dame midden in het veld."
De eerste druk van Slaags uit 1998 is uitverkocht. De tweede druk is gratis beschikbaar voor e-reader. Mail me.
Marxplaats.nl
Dit is de website van
Marc van Rossum du Chattel.
Je mag mijn foto's alleen gebruiken
na mijn schriftelijke toestemming.
Terug naar de inhoud